پاور بانک چیست و چرا هر کاربر باید یک پاوربانک اختصاصی برای خود داشته باشد؟ برخلاف تصور، پاوربانک یک وسیله اضافی و جاگیر نیست، چرا که باید به پاور بانک به چشم یک وسیله حیاتی و بسیار ضروری نگاه کرد که همراه داشتنش نسبت به دیگر وسایل ارجحیت دارد.
پاور بانک یک گجت و کالای دیجیتال پرتابل و قابل حمل است که از یک پک باتری بزرگ تشکیل شده و درون جعبهای مخصوص قرار دارد. یک پاور بانک دارای مداری به منظور کنترل جریان الکتریکی است و این یکی از اصلیترین مزایای آن به شمار میرود. به همین دلیل استفاده از پاور بانک برای شارژ کردن وسایل همراه، آسیبی به آنها وارد نخواهد کرد.
پاور بانکها از سالها قبلتر وجود داشتند، اما از زمانی به محبوبیت دست پیدا کردند که استفاده از گوشی های هوشمند متداول شد و کاربران مجبور شدند از این دسته وسایل، که دوام باتری پایینی دارند، برای مدت زمانهای طولانیتری استفاده کنند. پیش از آن، راهکار کاربران برای دور زدن محدودیتهای دستگاههای همراه از نظر عمر باتری، خرید و همراه داشتن باتریهای جداگانه برای این وسایل بود، اما غیر قابل تعویض شدن باتری گجتهای مختلف از جمله گوشی های هوشمند طی طراحیهای نوین سالهای اخیر، اجبار به استفاده از پاور بانک را رقم زد.
پاور بانک چگونه کار میکند ؟
اجزای پاور بانک چیست؟
ظرفیتهای پاوربانک
ظرفیت پاوربانک درواقع به میزان توانایی پاوربانک در ذخیره انرژی الکتریکی درمقیاس میلی آمپر را گویند.بنابرظرفیت پاوربانکها میتوان دستگهای متفاوتی را با آنها شارژ کرد، طور مثال یک پاوربانک ۱۵۰۰ میلی آمپر جهت شارژ یک موبایل هوشمند با صفحه ای متوسط مناسب هستند ولی اگر برای شارژ دستگاههایی با مصرف الکتریکی بالاتر مانند تبلتها و گوشی های هوشمند بزرگ مورد استفاده قرار گیرند،نیاز به شارژ چندباره دارند.
جهت شارژ دستگاههای که نیاز به میلی آمپر بیشتری جهت شارژ کامل دارند بایستی از ظرفیتهای بالاتر پاوربانک نظیر ۸۰۰۰ ،۱۰۰۰۰ یا ۱۲۰۰۰ میلی آمپر ساعت یا بیشتر استفاده کرد.
چه مدت یک پاوربانک قابل استفاده است؟
این سوالی است ذهن بسیاری از کاربران پاوربانک را همواره به خود مشغول کرده است،جهت پاسخ دادن به این سوال توجه و پاسخ به دوسوال مهم حائزاهمیت است:
۱- تعداد دفعات شارژ و تخلیه شارژدریک پاوربانک که این امربر روی مدت زمان قابل استفاده بودن یاLifetime آن تاثیرگذاراست.
۲- مدت زمان نگه داری شارژ توسط پاوربانک درزمان عدم استفاده ازآن.
البته مدل پاوربانک نیز در پاسخ سوالات بالا نیز تاثیرگذاراست.
یک پاوربانک خوب بایستی شارژ موجود در خودرا حدود ۳ تا ۶ ماه بدون کم شدن نگه دارد اما برای پاوربانکهای بی کیفیت این زمان به کمتراز۴ تا ۶ هفته کاهش پیدا میکند.انتخاب باشماست که بسته به نیازی که دارید خرید کنید اگر نیاز شما این است که شارژ پاوربانک شما بایستی زمان بسیار طولانی تخلیه نشود بایستی هزینه بالاتری پرداخت کنید وازظرفیت و مدلهای بالاتری استفاده نمایید ولی اگر امکان شارژ در فواصل کوتاه را دارید واین مقوله برایتان ضرورتی ندارد میتوانید از همان نمونه های با ظرفیت پایینتراستفاده کنید.
نکته مهم : دراینجا یک نکته مهم درباره حفظ شارژ پاوربانکها ، شرایط و درجه حرارت محیط نگهداری آنها میباشد.این مقوله برروی کیفیت پاوربانکها تاثثیرمستقیم دارد، بطورمثال اگرشما زمان زیادی پاوربانک را درون ماشین ودردرجه حرارت بالا قراردهید مطمئنا بر روی پاوربانک تاثیر منفی خواهد داشت و باعث تخلیه شارژ درون آن و صدمه به آن میشود.
انواع پاور بانک
در یک دستهبندی کلی میتوان پاور بانکها را به دو دسته (استاندارد) جهانی و خورشیدی تقسیم کرد. منابع خورشیدی که به پنلهایی خاص مجهز شده و از طریق نور آفتاب شارژ میشوند، به خاطر داشتن قیمت بالا، سرعت پایین شارژ شدن و نیازمندی به نور آفتاب، کمتر توسط عموم کاربران استفاده میشوند.
اما پاور بانکهای جهانی (Universal) در ابعاد و اندازهها، ظرفیتها و قیمتهای مختلفی عرضه میشوند. آنها خود نیازمند یک منبع انرژی الکتریکی برای شارژ شدن هستند، اما مزیتشان، نگهداری حجم بالایی شارژ است تا بعدها آن را بین دستگاههای همراه شما تقسیم کنند. برای خرید پاور بانک می توانید به فروشگاه فیزیکی یا به یک فروشگاه اینترنتی مراجعه نمایید تا بتوانید مقایسه قبل خریدی هم داشته باشید.
منبع: نوشته های الکترونیکی